• Lorem ipsum

Hoe houdt u uw textiele meubelen in goede conditie? 

 
Algemene tips voor nieuwe textiele meubelen
► Directe bestraling van zonlicht voorkomen i.v.m. verkleuring.
► Wekelijks het meubel stofzuigen met de stofzuiger(borstel). 
► Losse kussens in een meubel maandelijks omdraaien.
► Laat geen huisdieren op uw zitmeubelen i.v.m. beschadigingen.

Tips voor reeds gebruikte textiele meubelen
► Reinig uw meubel eerst met bijvoorbeeld Cleantex of Microvezel Cleaner.
► Geef uw meubel daarna een behandeling met de spuitbus Textile & Leather Protector. Deze geeft uw stof een extra beschermlaag, waardoor vlekken eenvoudiger te verwijderen
zijn.  

Vlekkenwijzer

Algemene adviezen bij vlekken
 
► Voor alle reinigingsmiddelen geldt: eerst uitproberen op een onopvallende plaats (dit i.v.m. mogelijke verkleuring van het textiel).
► Bij vlekken van vaste stoffen direct zoveel mogelijk wegschrapen met bijv. een lepel.
► Bij vlekken van vloeistoffen direct zoveel mogelijk opnemen met een onbedrukte witte keukenrol / tissue.
► Reinig vlekken altijd met een schone en goed absorberende witte doek (bijv. van katoen).
► Bij het reinigen van vlekken is het aan te raden om te deppen en niet hard te wrijven.
► Vlekken van buiten naar binnen reinigen om kringvorming te voorkomen!
► Kaarsvet verwijderen middels een wit stuk absorberende keukenrol/tissue en een warme strijkbout (wol-stand). Keukenrol op de vlek leggen en hierover met de strijkbout wrijven (het kaarsvet trekt vervolgens in de tissue/keukenrol).
Voordat u een vlek gaat behandelen is het raadzaam te weten om welke bekledingsstof het gaat (zoek het op of vraag het na bij uw leverancier). Over het algemeen is "Cleantex" een zeer effectieve reiniger voor de meeste huishoudelijke vlekken. Indien uw textiel vervaardigd is uit kunstvezels zoals polyester of microvezels, kunt u bij hardnekkige vlekken kiezen voor "Microvezel cleaner".
 

Vlekken:

Natuurlijke vezels of een hoog percentage hiervan (katoen, wol, etc.):
Voor deze vezels geldt dat u ze uitsluitend kunt behandelen met Cleantex:
Let op! Vlekken die niet te verwijderen zijn met Cleantex, heel voorzichtig proberen te verwijderen met Multiclean of Microvezel Cleaner. Pas goed op, want deze producten kunnen een ontkleuring van de natuurlijke bekledingsstof teweeg brengen (dus eerst uittesten op een niet zichtbare plek van het meubel).
 
Microvezels of Kunstvezels (zoals bv. polyester)
Voor deze vezels geldt dat u ze zowel met Cleantex en bij hardnekkige vlekken en algehele aanvuiling ook kunt behandelen met Microvezel cleaner.
 
Stoffen die behandeld zijn met Protexx of Royal Textile Care.
Mocht er onverhoopt een zichtbare vlek in de stof komen, dan adviseren wij om deze met schoon water te behandelen. Mocht er na deze behandeling nog een restvlekje over blijven, dan kunt u deze verwijderen met cleantex. Indien de vlek dan nog niet verwijderd is, kunt u het telefoonnummer bellen dat vermeld is op uw service certificaat.
 
Het verwijderen van algehele aanvuiling (het zgn. smoezelig worden van de stof) Indien de stof behandeld is met een van onze textiel beschermings producten adviseren wij het volgende:
In principe is het niet mogelijk dat deze vervuiling door de behandeling heen is getrokken. Het vuil heeft zich als het ware op de bescherming genesteld. Mocht u dit willen verwijderen, ga dan als volgt te werk:
• Het meubel stofzuigen om los vuil te verwijderen • Lauw warm water aanmaken met ong. 10-15% schoonmaak azijn en hiermee het meubelstuk afnemen. • Mocht de vervuiling een vettige samenstelling hebben (denk hierbij aan bv. neerslag uit een open keuken) dan kunt u deze verwijderen door een liter lauw water aan te maken met 5% ammoniak. U zult versteld staan van het resultaat.