• Lorem ipsum

De perfecte eethoek

6 Apr 2022
door Meubel & Outlet Weert

Inspiratie: De perfecte eethoek

Een eettafel is het centrum van de keuken en het huis en wordt veel gebruikt. Steeds meer tijd besteden we aan de eettafel. Wat past in jouw huis? Is de eethoek ook de belangrijkste plek van uw woning? Een gezellige eethoek wordt gekenmerkt door mooie, comfortabele stoelen en een praktische, stijlvolle eettafel.

De juiste afmetingen van een eettafel

De afmetingen en vorm moeten passen bij het interieur. Ook de stoelen moeten goed aansluiten. Heeft u een grote ruimte? Dan mag er ook een flinke tafel in. Heeft u juist minder ruimte, let dan op verschillende dingen. De stoelen moeten namelijk ook achter de tafel uitgeschoven worden en men moet er langs af kunnen lopen. Wellicht zijn ronde vormen of een zitbank dan meer voor u. Hieronder verschillende opties;

De ronde eettafel

Eettafels zijn er in veel verschillende soorten, vormen, maten en kleuren. Naast de rechthoekige en ovale tafel, is ook de ronde eettafel steeds geliefder. Een ronde tafel heeft veel voordelen. Je kunt met meerdere mensen gezellig rond de tafel zitten en een ronde tafel neemt minder plek in beslag dan een rechthoekige tafel. Het is niet voor niets dat veel restaurants gebruik maken van ronde tafels. Onze eettafel Rotalty-3 is afgewerkt met een slijtvaste kunststof coating in 3D print en is leverbaar in verschillende maten en kleuren. Deze tafel biedt Meubel Outlet Weert aan in vier verschillende maten. Diameter 120 cm, 130 cm, 140 cm en150 cm. Zo past deze tafel in ieder interieur. Kies bij een diameter van 120 cm voor vier stoelen en bij een diameter van 130 cm voor vijf stoelen. Bij een grotere ronde tafel van 140 cm passen zelfs zes stoelen en heb je een hele ruime zithoek waar een tafel van 150 cm doorsnede past kunt u zelfs kiezen voor 7 of 8 eetkamerstoelen. Deze prachtige eettafel past ook goed in een industrieel interieur.  

Een ander voordeel van een ronde eettafel is dat u en uw (klein)kinderen zich niet aan een scherpe tafelpunt kunnen stoten. Ronde tafels passen in veel verschillende woonstijlen. De ronde vorm geeft de eethoek een speels effect. Houd er wel rekening mee dat een ronde tafel niet tegen een muur geplaatst kan worden, waardoor de eettafel altijd in het midden van de ruimte zal staan.

Rechthoekige tafel

Ook een rechthoekige eetkamertafel heeft veel voordelen en zijn dan ook de meest populaire eettafels. Een rechthoekige tafel is praktisch. Het is in veel ruimtes toepasbaar en er kunnen vaak 8 stoelen aan een rechthoekige tafel. Een rechthoekige tafel kunt u ook tegen een muur aanschuiven, waardoor er veel ruimte ontstaat bij bijvoorbeeld een feestje. Een rechthoekige tafel komt het beste tot zijn recht bij minimaal zes personen, niet iedere eethoekhoek heeft zoveel ruimte. Onze eetkamertafel ‘robuust teak’ is een echte eyecatcher in ieder interieur en past ook goed bij een industriële eethoek. Deze tafel is daarnaast goed te combineren met een eettafelbankje. Gaat u liever voor een strak model dat goed aansluit? Eetkamertafel ‘ForMax’ matcht goed in een minimalistische woonstijl, door de strakke vorm van deze tafel neemt hij niet zoveel ruimte in beslag,

Tafels met andere vormen

Een ovale eetkamertafel maakt een interieur speelser en zien we iets minder vaak dan een ronde of rechthoekige tafel. De strakke lijnen in uw interieur worden door een ovale eettafel doorbroken. Een ovale tafel is perfect voor een smalle eethoek en u kunt er gemakkelijker met meer personen aan tafelen. Net zoals de ronde tafel, heeft een ovale tafel geen scherpe hoeken, waardoor kinderen zich niet kunnen stoten aan een scherpe hoek van een tafel. Bij een ovale tafel kunt u de hele tafel overzien en elkaar gemakkelijk aankijken. Een nadeel van een ovale tafel is dat u deze niet mooi kunt verlengen met een tweede tafel, indien u met veel eters bent. Veel van onze ovale eettafels beschikken over een matrixpoot, wat goed combineert bij een industriële woonstijl. Het houten tafelblad, in veel verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar, geeft een warme sfeer. Kortom, een ovale eetkamertafel is een echte eyecatcher in uw eethoek!

Kiezen van eettafelstoelen

De aanschaf van een nieuwe eetkamertafel is vaak ook meteen hét moment om matchende eetkamerstoelen uit te kiezen. Naast de keuze van de perfecte eetkamertafel, komt er ook veel kijken bij het kiezen van passende eettafelstoelen. Naast dat u de stoel mooi vindt, is het ook belangrijk om te letten op de juiste hoogte van de stoel, passend bij de tafel. Kiest u wel of niet voor armleuningen? Een stoel met armleuning zit vaak comfortabel, maar neemt wel meer ruimte in beslag. Hoe is het comfort van de stoel? De stoel moet natuurlijk fijn zitten. Pas het aantal stoelen af op de breedte van de tafel. Een eetkamerstoel op wieltjes kunt u makkelijk aan tafel schuiven. Indien u iets minder ruimte heeft in uw eethoek is het een goede keuze omdat u deze stoelen makkelijker kunt verplaatsen.

Eettafelstoelen zijn er in veel verschillende vormen, kleuren en materialen met ook nog veel keuze in poten en onderstellen. U kunt uw keuze afstemmen met de rest van uw interieur. Het geeft een speels effect door voor verschillende materialen te kiezen. Heeft u bijvoorbeeld een leren bank? Kies dan voor een mooie eetkamerstoel van stof. Met de juiste keuze stoelen rondom uw eettafel, wordt tafelen nóg gezelliger.

Industriële stoelen

Industriële stoelen zijn hip! Onze industriële stoelen, zijn van topkwaliteit met een heerlijk zitcomfort. Meubel Outlet Weert beschikt over een groot assortiment aan industriële eetkamerstoelen welke perfect matchen bij een stoer interieur. Een industriële eetkamerstoel is te herkennen aan de ‘onafgewerkte’ en minimalistische uitstraling. Vaak zijn de zitting en rugleuning gemaakt van leer, in een rustige kleur en het frame wordt vaak gemaakt van geborsteld of mat metaal in een zwarte of donkere kleur.

Landelijke stoelen

Een landelijke eettafelstoel is een opvallend meubelstuk in uw interieur. Dit type stoel geeft een gezellige sfeer en is vaak een robuuste stoel. Een ander kenmerk van een landelijke eetkamerstoel zijn de knopen in de rugleuning, dit wordt capiton genoemd. Onze stoel ‘Linz’ geeft uw eethoek een landelijke look. 

Zitbankje

Geef uw eethoek een leuke twist door te kiezen voor een eetkamerbank, dit past perfect bij een langwerpige tafel en geeft uw eethoek een speelse sfeer. Meestal wordt een eetkamerbank gecombineerd met eetkamerstoelen aan de andere zijde van de tafel. Een bank bij uw eettafel neemt minder ruimte in beslag dan stoelen. Onze eetkamerbank Kian is verkrijgbaar in maar liefst zes verschillende maten en u heeft keuze in een bankje met of zonder (open- of dichte) arm. Heeft u een beperkte ruimte kies dan voor een eettafelbank van 130 cm, Meubel Outlet Weert biedt dit model zelfs aan tot 230 cm. We hebben keuze uit meer dan 100 verschillende stoffen en leren. Kom gerust naar onze showroom voor meer informatie en om de stof/leer stalen in het echt te bekijken. 

Onze professionals staan voor u klaar!

Twijfelt u nog over de aankoop van uw nieuwe eettafel of eetkamerstoel? Neem gerust een kijkje in de showroom van Meubel & Outlet Weert. Onze professionals geven advies op maat. Voorafgaand aan uw bezoek, meet uw ruimte zodat u precies weet welke meubels het beste passen in uw eethoek. We adviseren u graag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »