• Lorem ipsum

Microleer; comfortabel en betaalbaar

4 Oct 2022
door Meubel Outlet Weert

De bank is in huis de plek waar je veel tijd doorbrengt. Gezellig samenkomen of even bijkomen met een boek of voor de tv. Steeds vaker kiezen mensen voor de vele voordelen van een bank van microleer. Nieuwsgierig geworden naar een microleren bank? Of benieuwd hoe je microleer moet onderhouden? In dit blog lees je alles over banken van microleer.

Wat is microleer

Het woord microleer doet vermoeden dat het om een lederen bekleding gaat. Dat klopt gedeeltelijk. Microleer is een samengestelde stof die uit twee lagen bestaat. De onderste laag is gemaakt van samengeperste stukken leer (circa 60%). Het geeft de bekleding een sterke basis. De bovenste laag is van polyester microvezel (circa 40%). Deze zorgt voor een zachte toplaag. De twee gecombineerd noemt men microleer, of microleder. Je profiteert dus van de voordelen van zowel leer als microvezel.

Eigenschappen van een microleren bank

Een bank van microleer is haast niet onderscheiden van een lederen bank. Het heeft de uitstraling van echt leer of suède. Ook heeft het de dikte en stevigheid van een lederen bekleding. Deze eigenschap wordt versterkt door de combinatie van leer met microvezels. Microleer is in veel verschillende kleuren te krijgen. Hierdoor is het geschikt voor haast elk interieur. Doorgaans is het goedkoper dan echt leer.

Voordelen van microleer

We hebben alle voordelen van microleer op een rij gezet:

  • Het heeft de uitstraling en kwaliteit van echt leder of suède.
  • Je zit comfortabel en warm.
  • Het is gemakkelijk in onderhoud.
  • Doorgaans is microleer goedkoper dan leer.
  • Te krijgen in een groot scala aan kleuren.

Op zoek naar een bank van microleer? Kom eens langs!

Enthousiast geworden? Meubel & Outlet Weert heeft verschillende soorten banken van microleer. Neem gauw een kijkje in onze webshop, of kom live op onze banken van microleder zitten in onze showroom in Weert.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »