• Lorem ipsum

Inspiratie: Alles over industrieel wonen

16 Feb 2022
door Meubel & Outlet Weert

Inspiratie: Alles over industrieel wonen

Een industrieel interieur is al een lange tijd hip en populair, daarnaast is de industriële woonstijl tijdloos. U creëert de industriële look gemakkelijk zelf in uw woning. Met een paar basis elementen kunt u deze stoere woonstijl implementeren in uw droomhuis.

Ook is deze leuke woonstijl nog eens goed te combineren met andere stijlen. Niet voor niets dat deze stijl niet meer weg te denken is in vele woonkamers en huizen. Industrieel is veelzijdig! We vertellen u er alles over in deze blog.

Kleuren & materialen van industrieel wonen

Een industrieel interieur kunt u herkennen aan de stoere, grove en ruwe materialen en sobere kleuren. De meubels en woonaccessoires zijn robuust en stoer. Hout, metaal, beton, leer en staal zie je veel terug in een woonkamer met een industriële stijl. Zwart, wit, grijs en bruin zijn kleuren die goed passen bij deze woonstijl. Wilt u toch iets meer ‘kleur’ in uw interieur? Kies dan voor cognac en legergroen. Ook aardetinten zorgen voor een mooi geheel. Bij een industriële look hoeft alles niet perfect te zijn. Een niet gestucte muur is juist een echte eyecatcher. Laat ook nog wat buizen en kabels in het zicht en u waant zich in een oude fabriek.

Industriële kasten

Een industriële woonkamer of een industrieel interieur bestaat met name uit donkere kleuren en aardetinten. Onze ‘Industry’ meubellijn past perfect in een stoere woonkamer. Deze serie bestaat uit een buffetkast, dressoir, TV meubel en salontafel. Deze industriële meubels, afgewerkt met een combinatie van hout en zwarte accenten geven uw huis een stoere look.

> ontdek onze industriële kasten

Leer is een must! 

Onmisbaar in een industrieel interieur is het gebruik van leer. Leer is een materiaal dat zeker niet in een industriële woonstijl mag ontbreken! Een robuuste leren bank(stel), eetkamerstoel of fauteuil is een echte must in uw woon- of eetkamer. Kies voor een grove leersoort waardoor de natuurlijke kenmerken van het materiaal nog zichtbaar zijn. Durf te mixen met verschillende robuuste meubels en items. Een groot voordeel van een industrieel zitmeubel is dat het makkelijk te combineren is met andere interieurstijlen.

Een industriële eetkamerstoel is te herkennen aan de ‘onafgewerkte’ en minimalistische uitstraling. Less is more! Vaak zijn de zitting en rugleuning gemaakt van leer, in een rustige kleur en het frame wordt vaak gemaakt van geborsteld of mat metaal in een zwarte of donkere kleur.

De industriële eethoek

Geef uw eethoek een leuke twist door eetkamerstoelen te combineren met een eetkamerbank. Naast de eetkamerstoel kan een bank eigenlijk niet meer ontbreken in een keuken of eethoek. Meestal wordt de eetkamerbank gecombineerd met stoelen aan de andere zijde van de tafel. Een eetkamerbank brengt ook qua ruimte voordelen met zich mee, het neemt minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld drie stoelen naast elkaar. Een eetkamerbank zorgt voor een gezellige sfeer in uw (industriële) eethoek.

Combineer de leren eetkamerstoel en het eetkamerbankje met een robuuste eetkamertafel, een echte eyecatcher! Onze teak houten tafels passen perfect in een industriële woonstijl. Bij Meubel Outlet Weert kunt u uw eigen eettafel samenstellen! U kunt zelf de poot, afmeting, kleur en rand afwerking van de tafel kiezen. Daarnaast geven we u ook de keuze voor een dichte of open noest. Bij een industriële look past een tafel met een zichtbare noest perfect.

Industriële interieurstijl combineren

Mix verschillende woonstijlen om een eigen, unieke interieurstijl te creëren! De industriële woonstijl combineert perfect met een modern, landelijk of Scandinavisch interieur.

Een landelijk interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Het geeft een rustige en rustieke sfeer en deze woonstijl sluit goed aan bij een industriële stijl. Bij beide interieurstijlen wordt veel gebruik gemaakt van hout. Kies voor wat grovere en robuustere houtsoorten indien u deze twee stijlen wenst te combineren.  

Een Scandinavische en industriële woonstijl matchen ook op veel vlakken. Bij beide stijlen zien we veel natuurlijke materialen en wit, grijs en aardetinten. Gebruik deze kleuren als basis en laat juist de donkere kleuren, indien u voor deze combinatie kiest, achterwege. Daarnaast kunt u voor woonaccessoires en meubels van hout en elementen van staal kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een stalendeur.

Stylingadvies op maat

Krijgt u geen genoeg van de industriële look in huis? Laat u dan inspireren en verrassen in onze woonwinkel in Weert. Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor een stylingadvies op maat? Ons creatieve en professionele team helpt u graag met uw industriële interieur.
Daarnaast kunt u in onze webshop een groot deel van ons assortiment bekijken én online bestellen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »